FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER $ 200 SHOP NOW

Трюфел: как да растат у дома в Русия, снимка и видео

Въпреки това, те са на стойност – правилно приготвени трюфели е истински деликатес, сравнима само с тази на скъпите авторски ястия известните готвачи. Някои готвачи използват трюфелово олио, което представлява инфузирано с едно от ароматните съединения на трюфелите олио. Някои видове трюфели се продават за около 2 000 долара за 450 г. Пресните черни зимни трюфели са уникална луксозна съставка и могат да се продават на цена над 100 щатски долара за унция (28,45 г), а понякога и повече, в зависимост от мястото, откъдето се произвеждат (обикновено Франция или Италия). Мицелът прониква във вътрешната кора клетките слоеве корен и взаимодейства с nimi.Voydya mycorrhizae в етап трюфел се развива в рамките на 6-10 години, започва едва след плода. Какво отглеждат фермерите във Фукушима след ядрената авария? В изкуствени условия гъбата за първи път е била в състояние да се развъжда във Франция, тя се е наричала „черен френски”. Най-често трюфелите растат в горите на Франция, Великобритания и Италия. Трюфелите са спорообразуващите части на ядливи гъби от семейство Tuberaceae, които растат под земята, особено около корените на определен вид дърветата, в симбиоза с тях – топола, липа, дъб, върба, череша, габър, леска.

В днешно време се използват специално обучени кучета, тъй като прасетата изяждат повечето от откритите от тях трюфели. Относно замразени черни и бели трюфелите трюфели се смята, че вкусът им може да бъде освободен чрез много нежно готвене, като например разбъркването им в сос и добавянето им в края на готвенето. Затова и вкусът на трюфеловото олио е доста различен от вкуса на самите трюфели. Тъй като те притежават много остър аромат и отличителен вкус, а и цената им е доста висока, трябва да се използват много внимателно и пестеливо. Импровизирам напоследък доста с тях, добавям кандирани кори от портокал, „пияни” вишни, фино смлени ядки и сушени плодове. Да подбирате добре шоколада за тях, както и сметаната. И се оказа, че не е трудно, както и готвенето на тези гъби. Известни са с превъзходния си вкус, с това, че трудно се откриват, както и с високата си цена. Тези мухи снасят яйцата си в почвата до гъбичките. Тези растения имат развита коренова система, затова са необходими големи площи, за да се оборудва насаждението. Тези животни често се използват за търсене на гъбен деликатес.

Поради тази причина, трюфелите рядко се подлагат на топлинна обработка. За бързо прибиране на реколтата узрели трюфели използват специално обучени за тази цел животни, които са плодните органи на миризма под земята. Методът включва „заразяване” на фиданки със спори на гъбите трюфели, след което дърветата се засаждат в овощни градини, т.нар. Бъдете готови за това, че когато гъбите ще се появи за първи път, те ще порасне отново и отново през годините. Жълъдите бяха събрани от дърветата, под които гъбите бяха открити в дивата природа. Налейте вода директно под корена, организирайки капково напояване, в противен случай трюфелният мицел ще се развива по-бавно. Докато в съседна Гърция например този занаят се развива изключително бързо и там има вече много натрупани данни за техните трюфели. Всъщност то не се приготвя с истински трюфели, дори този вид олио, в който могат да се видят парченца трюфел. Трюфелите могат да бъдат и фино настъргани върху ястия с телешко, свинско и еленско непосредствено преди поднасянето им. Обучените са чудесен вариант, а страхотната им интелигентност ги улеснява да ги научат да ги намират. Сайтът трябва да отговаря на следните изисквания: да бъде устойчив на ерозия вода, имат благоприятен място по отношение на слънцето и вятъра, наклон по-малко от 15% дълбочина 10-30 см, присъствието на вар в почвата, рН 7.5, съдържание на органични вещества 2- плодородна почва 8%, съотношението на въглерод-азот, 10 да се затвори.Трюфел плантация образуване микоризал растения.

Трюфел (Tuber), по отношение на кулинарните качества и аромат – гъба уникален. Тази гъба е много капризни и отглеждането му е възможно само в подготвената почва, където няма плевели. Прочетете и електронното ни списание за отглеждането на гъби у дома. От ботаническа гледна точка те са гъби, чийто размер варира от големината на орех до големината на юмрук. Размерът на плододаващите тела варира от размера на орех до средна ябълка. Една потайна, живееща изцяло под земята гъба, чиито находища ревниво се пазят в тайна и разположението им се предава от баща на син. Някой ще разкрие душата си пред вас, като може да ви сподели дълбоко пазена тайна. Щом бъдат извадени от земята, те бързо губят качествата си. Обширното царството на гъбите, не само на ядливите, които добре познаваме, но най-вече на микроскопичните им представители, е сред най-малко изследваните групи живи организми на земята, твърдят учените. С природните дадености, които имаме, България трябва да е много богата на трюфели, твърди Борис Асьов, изследовател на гъбното царство от БАН.

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
wild bandito
spaceman slot
slot bet 100