FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER $ 200 SHOP NOW

Най-скъпият в света гъбен трюфел

Затова и вкусът на трюфеловото олио е доста различен от вкуса на самите трюфели. Тогава имаше доста трюфел и им докарвах. Трябва да се разбере, че тези гъби са доста капризни.Те се нуждаят от топъл, умерен климат. Препоръчва се да излеете слой мулч от миналогодишните паднали дъбови листа в радиус 40 сантиметра от всяко засадено дърво. След като измислихте как да отглеждате трюфели, не биваотпуснете се, мислейки, че след засаждането на разсад можете просто да седнете и да изчакате реколтата. Освен това той трябва да е устойчив на водна ерозия и да има наклон, не по-голям от 15 градуса. За да се подчертае уникалния вкус на трюфелите, най-добре е те да бъдат съчетани с продукти със семпъл вкус, като например яйца или паста. И не се разочаровайте, ако вашия любимец ви донесе обикновена гъба вместо трюфел. Най-доброто време за засаждане на разсад, присаден с мицел на гъбата, се счита за пролетта, когато замръзване вече не се прогнозира. В противен случай следващата година се съсипва мицела и от ценната гъба няма да има. Трудно се осъществява логистиката от България до Италия, има и страшно много изисквания, които шофьорите не могат да изпълнят, поради което се отказват въобще да работят.

Затова не си мислете, че тяхното добиване ще е лесно. Затова тези, които живеят в райони с нестабилен климат, с твърде горещо лято и мразовити зими, е по-добре да се откажат от тази идея. Около това становище се обединиха ръководството и експерти от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и МЗХ с представители на неправителствените организации на събирачите на трюфели по време на проведената в края на миналата седмица по инициатива от ИАГ среща, Събиране на трюфели съобщиха от горското ведемство. „Нашият сорт е зимен – от началото на декември до края на март. Черен зимен трюфел /Tuber Mesentericum brumale Vitt./ – обикновено е закръглен ил със съвсем слаби издатини. Белият трюфел е пълен с витамин В, калий, фосфор и цинк, както и с минерали, протеини и антиоксиданти. „За ограничаването на бракониерските прояви предстои въвеждане на електронно позволително за ползване на недървесни продукти, както и прилагане на ефективен контрол чрез засилени съвместни действия, с участие на различните заинтересовани страни”, е казал инж. Специалистите твърдят, че трябва да се определят срокове, в които тази дейност може да се извършва, както и да бъде указан начинът, по който ценната гъба се събира. Те са характерни за италианския регион Пиемонт и се считат за един от най-скъпите деликатеси в света.

Намаляващите добиви на тези гъби са причиЦарят на черните трюфелита цената да се покачва, което прави трюфелите една от най-скъпите храни в света. В продължение на няколко седмици те се държат в “карантина”, за да предотвратят смъртта на мицела. Създавайки оптимални условия за отглеждане на трюфели,Можете да продължите директно към кацането. Размерът на деликатеса, чийто разрез изглежда като полиран мрамор, може да варира от пъдпъдъчно яйце до голяма ябълка. Цената за 1 кг варира в рамките на няколко хиляди долара. Не бива обаче да се очаква, че изкуственото отглеждане на трюфели ще бъде основният източник на доходи за собственика на горичката. Няма да коментирам изкуственото раздуване на цените, заради които много хора ще се втурнат да търмъчат и без това опустошените ни гори.. Съновник куче: ☀ Какво означава да го сънуваш? Съновник: Куче. Какво означава, ако сънуваме кучета? Най-разпространената порода кучета търсачи на трюфели са лагото романьоло, използвани за такъв лов в Италия още през XIX в. Един такъв сорт е черният перигорски трюфел.

В България най-разпространен е черният трюфел. Годишният експорт от България е около 150-200 тона. Познати са около 30 вида. И само няколко вида от тази гъбичка стимулират активната секреция на стомашния сок при хората. Толкова рядко се случва, че с каквито и да било намеци, че можете да опитате да го съберете от лятната си къщичка, хората вдигат рамене учудено. След това почвата трябва да се пролее със сложни торове и едва тогава можете да започнете да засаждате гъби. Има много хора, които ходят със лопати с търмъци търчмъчат горите, оставят дупки. Има няколко фирми, които изкупуват гъби, те са на различни адреси, предимно в Източна България. Има и друг метод за отглеждане на тези гъби.- върху дървени стърготини. Почвата трябва да е богата на калций и хумус, нейното рН трябва да бъде най-малко 7,5. В почвата, върху която се планира да се засаждат трюфели, не трябва да има други гъби, които могат да се конкурират с тях. След като кипнат, ги излейте върху начупения в купа шоколад. Съхранявайте сухите гъби (манатарки) в контейнер и ги поставяйте на студено, сухо и влажно място. Как да изберем и подготвим място за кацане? Вярно е, че не може да се Събиране на трюфелирече приятно за човешката миризма.

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
wild bandito
spaceman slot
slot bet 100